Hoeveel ben ik kwijt aan een aangelegde zwembad?

Hoeveel ben ik kwijt aan een aangelegde zwembad?

Het is toch heerlijk om je tuindeur open te doen, een aanloop te nemen en een flinke duik te nemen in je eigen privé zwembad. Voorzien met al je wensen zoals in je dromen. Het is vaak simpelweg een kostenkwestie wat je weerhoudt om er een aan te schaffen. Laten we samen naar het kostenplaatje kijken en ontdek welke factoren komen kijken bij het aanleggen van jouw droomzwembad.

Zwembad aanleggen

Er komt veel kijken bij het aanleggen van een privé zwembad. Ten eerste moet je de ruimte ervoor hebben. Er moet namelijk een groot gat gegraven worden in je tuin. Daarbij moeten leidingen worden aangelegd en een flink stuk beton worden gestort. We geven je graag een eerst indicatie hoeveel dit gaat kosten:

 • Bouwgeschikt maken van de tuin € 750,00
 • Betonnen vloer € 800,00
 • Bouwmateriaal wanden € 1.000,00
 • Verwarmen en afdekken € 1.500,00
 • Grondverplaatsing en afwerking € 600,00
 • Watertoevoeging € 1.000,00
 • Zwembadfolie set                               € 4.000,00
 • Terras of zwembadafwerking € 1.500,00

Bij elkaar opgeteld kom je al op een grove € 11.150,-. Dat is een flinke investering. Naast het aanleggen zijn er meer kosten waar je rekening mee moet houden.

Zwembad is af, en nu?

Mogelijk denk je toch: “Voor dat geld een privé zwembad? Ik bestel zo snel mogelijk”. Naast het aanleggen van een zwembad moet je ook rekening houden met de maandelijkse kosten die hierbij komen kijken. Een zwembad heeft natuurlijk onderhoud nodig. In de eerste 10 jaar is dit nog goed te doen en is er verder alleen klein onderhoud nodig. Daarnaast zijn de volgende kosten waar je op moet gaan letten:

 • Chemicaliën € 300,00
 • Bijhouden water € 1000,00
 • Verwarming met pomp € 650,00

Deze kosten zijn berekend op jaarbasis. Zo ben je toch circa € 1950,- kwijt per jaar. Hierbij rekening houdend dat er verder geen kosten bijkomen, zoals wanneer iets kapot gaat. Denk dus goed na over het kostenplaatje bij het aanschaffen van een privé zwembad. Maar dat is het toch allemaal waard? Zolang je maar elke dag die duik kan nemen in het zwembad.

Moet ik wel of geen zwembad nemen?

Dromen waar maken is toch een van de mooiste dingen in een mensenleven. Voornamelijk als je deze al lang met je meedraagt. Voordat je blind online een zwembad gaat bestellen bij Ambiance, denk toch eerst even na over het kostenplaatje wat een zwembad met zich meebrengt. Mocht dit geen enkel probleem zijn? Wacht niet langer! Wil je toch eerst even je financiële situatie willen bekijken, dan heb je met deze indictie in ieder geval een eerste inschatting. Volgende stap: een strandbar!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef jouw mening over deze sauna:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *